Erkka Olloselle ja Hannes Keskitalolle kultaa nuorten PM-lavalta!

26.10.2014

Ounasvaara Atleetti Klubin nuoret Erkka Ollonen, 19, ja Hannes Keskitalo, 17, ottivat tänään Ruotsin Landskronassa käydyissä junioreiden Pohjoismaiden mestaruuskilpailuissa sarjojensa mestaruudet! Ounasvaaran Atleetti Klubin johto ja koko seura onnittelee Erkkaa ja Hannesta PM-kultamitaleista ja aivan huikeista kisasuorituksista!

Seura onnittelee myös Erkan valmentajaa Ali Oksalaa ja Hanneksen valmentajaa Ari Moilasta valmennettaviensa huippusuorituksista! Sekä tietenkin poikien tukijoukkoihin kuuluvia vanhempia! Olette kaikki ansainneet oikein suuret ja lämpimät onnittelut! Kiitokset ja onnittelut myös Suomen joukkueen valmennusjohdolle ja erityisesti siellä OAK:n omalle voimanaiselle Saija Määtälle!

Erkka Ollonen nosti Landskronan PM-lavalla sarjassa alle 62-kiloiset. Avauspaino 75 kiloa jäi hieman eteen, mutta toisella rauta suorastaan lennähti suorille käsille. Kolmanteen tempausnostoon Erkalle lastattiin kunnon korotuksen myötä uusi kilpailuennätys 82 kiloa, jonka Emppu hoiti myös vahvasti ja tyylikkäästi. Hienoa venymistä arvokisalavalla! Ja näin peli kohti PM-kultaa oli avattu hienosti!

Työnnössä PM-kulta varmisteltiin 95 kilon avauspainoilla, jonka jälkeen latu oli vapaa omien ennätysten hakuun. Toisella nousi todella helposti 100 kiloa, ja myös kolmanteen nostoon kuormattu ennätysrauta 104 kiloa nousi rinnalle kevyemmin kuin koskaan aiemmin. Ennätysyrityksessä ylöstyöntö meni kuitenkin hieman eteen tällä kertaa.

Hyvällä 182 kilon yhteistuloksella Erkka on vuoden 2014 Pohjoismaiden juniorimestari sarjassa alle 62-kiloiset! Erkan isä Mika Ollonen totesi kisan jälkeen, että "pojasta polvi paranee", sillä Mika oli itse myös aikanaan nuorten PM-podiumilla, hopeapallilla.

Erkan omat fiilikset kisan jälkeen Landskronasta olivat tyytyväiset: "Oli kyllä mukava kuulla Maamme-laulu ja kun vielä sain tehtyä niin hyvän tuloksenkin. Kisoista jäi hyvä fiilis ja kisapaikka ja lava oli kyllä aivan mahtavia!"

Toinen seuramme nostaja Hannes Keskitalo, alias "Wonder Boy", kilpaili tällä kertaa sarjassa alle 105-kiloiset, tosin vain himpun verran yli 94 kilon painoisena. Menestysmahdollisuudet olivat etukäteisasetelmien valossa paremmat alle 105-kiloisissa, minkä vuoksi Suomen painonnostojohto oli tehnyt sarjavalinnat parasta mahdollista sijoitusta ajatellen. Hanneksen sarja on kuitenkin vielä ainakin jonkun aikaa alle 94-kiloiset.

Tempauksen avaus 110 kiloa oli leikittelevän kevyt ja varma nosto, samoin kuin toiseen tempaukseen kuormattu uusi ennätys 115 kiloa, joka oli jos mahdollista vieläkin vakuuttavampi nosto kuin avauspaino. Kevyen kakkosnoston jälkeen usko oli vahva, että samaan putkeen mene myös 120 kiloa, joka 115 kilon noston perusteella olikin aivan mahdollinen onnistua. 120 kilon tempaus kuitenkin tällä kertaa himpun verran yli. Tässä vaiheessa Hannes oli tempauksessa kolmannella sijalla...

Työnnössä Hanneksen huikeat kilpailijanlahjat pääsivät jälleen oikeuksiin. Aloituspaino 145 kiloa ja toinen työntö 153 kiloa oli tuttua OAK:n "Wonder Boyn" ilotulitusta. Toisella nostolla varmistui PM-hopea, mutta kun vielä yksi nosto oli käyttämättä, niin viimeiseen nostoon lastattiin PM-kultaan riittävät 157 kilon ennätysraudat. Ja kuten odottaa saattoi, Hannes rutisti kovan työskentelyn päätteeksi myös kultamitaliraudat ylös onnistuneesti. Yhteistulos 272 kiloa on tempaus- ja työntöennätysten myötä Hanneksen uusi ennätys!

Hanneksen tunnelmat Landskronasta olivat myös tuoreeltaan kisan jälkeen tyytyväiset: "Kyllä täytyy todeta, että kultamitali tuntuu todella hyvältä!"

Tämäkin mitali löytää tiensä palkintokaappiin Hanneksen muiden saavutusten jatkoksi. PM-kulta oli Hanneksen ensimmäinen alle 20-vuotiaiden ikäluokassa, mutta palkintokaapissa on jo viime vuodelta PM-kulta alle 17-vuotiaista.

OAK:n Erkka Ollonen ja Hannes Keskitalo saivat molemmat siis kuunnella Maamme-laulua podiumin korkeimmalla korokkeella, samoin kuin me, jotka seurasimme kilpailua Bambuserin kautta.Onnittelut Erkalle ja Hannekselle vielä kerran!

Kilpailuklipit löytyvät Bambuserin osoitteista

- Erkan nostot: http://bambuser.com/v/5028557 

- Hanneksen nostot: http://bambuser.com/v/5029041