OAK:n nostajat ennätysvireessä Tatu Lundin muistokisoissa Oulussa

16.11.2014

Oulussa lauantaina 15.11. järjestettyjen  47. Tatu Lundin muistokisojen paras miesnostaja oli Ounasvaaran Atleetti Klubin Juho Seipäjärvi. Viikon päästä Kyproksen Limassolissa alkaviin alle 20- ja 23-vuotiaiden nuorten EM-kisoihin valmistautuva Seipäjärvi, 23, nosti sarjassa alle 77-kiloiset ja voitti sarjansa ylivoimaisesti yhteistuloksella 264 kiloa. Tulos muodostui 112 kilon tempauksesta ja 152 kilon työnnöstä. Juho yritti tempauksessa kahdesti uutta ennätystään 116 kiloa, mutta vielä ei ollut uuden ennätyksen aika. Työnnössä Juho työnsi helposti 152 kiloa toisellaan, mutta kolmanteen nostoon kuormattu ennätys 156 kiloa pääsi kaatumaan taakse rinnallevetovaiheessa. Tuloskunto on kuitenkin tähdätty nuorten EM-kisoihin viikon päähän.

Erkka Ollonen, 19, voitti Oulussa sarjan alle 62-kiloiset uusilla ennätyskiloillaan. Niin 86 kilon tempaus kuin työnnön 107 kiloa olivat Ollosen uudet lajikohtaiset ennätykset. Tempaus koheni kolmella kilolla ja työntö neljällä. Myös kolmanteen työntöyritykseen lastattu 110 kiloa nousi vielä rinnalle eikä ylöstyöntökään ollut kaukana onnistumisesta. Uusilla ennätyskiloilla Erkan tärkein tavoite eli yleisen sarjan SM-kisoihin vaadittavan 190 kilon tulosrajan rikkominen onnistui jopa reilulla marginaalilla uuden yhteistulosennätyksen näyttäessä nyt jo 193 kilon lukemia. Niin Erkka kuin valmentaja Ali Oksala olivat silminnähden tyytyväisiä päivän antiin. Kuten koko OAK:n tiimi ja paikanpäällä olleet kannustajat. 

Naisten sarjassa alle 58-kiloiset OAK:n Saija Määttä, 31, teki oman ennätyksensä työnnössä ja yhteistuloksessa sekä sinclairpisteissä. Työnnössä nousi 75 kiloa ja yhteistuloksessa 134 kiloa, ja sinclairpisteet menivät ensimmäisen kerran yli 190 pisteen rajan. Määttä kävi kovan kisan Crossfit Oulun Jenni Puolivälin kanssa, mutta tällä kertaa Puoliväli vei pidemmän korren kahden kilon marginaalilla. Määtän avausnosto 55 kilosta onnistui hyvin, mutta toiseen nostoon kuormattu 59 kiloa jäi ensin eteen. Kun Puoliväli oli hetkeä aiemmin temmannut 58 kiloa, oli Saija tiukan paikan edessä kolmannessa nostossa ja hienostihan se onnistui. Työnnössä asetelma oli tiukka, koska Puoliväli tiedettiin kovemmaksi työntäjäksi. Saija aloitti onnistuneesti 70 kilosta, jonka perään Puoliväli onnistui avauksessaan 75 kilosta. Jotta Saija pääsisi edelle, oli työnnettävä uusi ennätys 75 kiloa. Ensimmäinen yritys kilpistyi ylöstyöntöön, mutta kolmannessa työntönostossa Saija pisti kaikkensa peliin ja onnistui. Puoliväli onnistui kuitenkin vielä toisessa työnnössään 78 kilosta. 

Miesten sarjassa 77 kiloa nostivat Juho Seipäjärven lisäksi myös OAK:n Jesse Hintsala, 17, ja Jaro Haapakoski, 11. Molemmat ylsivät Oulussa hienosti uusiin ennätystuloksiin. Jesse tosin pisti tempauksessa pelin jännäksi, kun uusi ennätys 86 kiloa nousi vasta kolmannella tempauksella. Sitä ennen Jesse kävi lavalla testaamassa 80 ja 86 kiloa kerran. Työnnössä aloituspaino 100 kiloa meni todella helposti, samoin kuin toiseen nostoon kuormattu 107 kiloa oli vakuuttava näytös. Myös Jesse pääsi Erkan tavoin yrittämään 110 kiloa ja sai raudat rinnalle asti. 

Jaro oli ensimmäistä kertaa isommissa kansallisissa kisoissa muualla kuin Rovaniemellä ja nuori mies näytti olevan kisatunnelmassa kuin kotonaan. Tempauksessa sivuttiin ennätystä 32 kiloa jo toisessa nostossa, mutta kolmas tempaus 34 kilosta jäi hieman eteen. Työnnössä sitten tulikin puhdas kolmen onnistuneen noston suora 42-46-48 ja yhteistulosennätys kirjataan nyt Jarolle 80 kilon lukemiin.

OAK:sta oli mukana nostamassa myös Jussi Syväniemi, mutta Jussin kisa jäi kesken tempauksen jälkeen. Aloituspaino 95 kiloa tuli kyllä helposti, mutta sen jälkeen yritykset 100 ja 103 kilosta eivät onnistuneet ja olkapää hieman vihoitteli, joten työntö päätettiin jättää väliin.

Kisareissulla oli valmentajina Ari Moilanen, Ali Oksala ja Harri Norberg. Mika Ollonen ja Aleksi Karjalainen osallistuivat tuomareina (tsemppauksen lisäksi), ja Harri ja Saija toimivat myös apuna kisan sihteeristössä. Kasarmin salilla oli paljon OAK:n nostajien tukijoukkoja ja kannustajia. Tunnelma oli kaikkiaan hieno!

Oulun Pyrinnön vuosittain järjestämät Tatu Lundin muistokilpailut kisattiin jo 47. kerran. Nostajia oli yhteensä 41. Kiitokset Oulun Pyrinnölle hienoista kisoista! Vuoden päästä jälleen nähdään!