Tietoa meistä

Ounasvaaran Atleetti Klubi on vuonna 2003 perustettu olympiapainonnoston erikoisseura, joka toimii Rovaniemellä. Painonnosto on harjoitusmuotona monipuolinen laji, joka kehittää voimaa, liikkuvuutta, nopeutta, tasapainoa ja ketteryyttä. Painonnostossa kilpaillaan tempaus- ja työntönostoissa. Seuraan ovat tervetulleita kaikenikäiset ja -tasoiset painonnostosta ja toiminnallisesta urheilusta kiinnostuneet.

Ounasvaaran Atleetti Klubilla on vahvat arvot urheilullisuuden ja urheilun etiikan suhteen. OAK haluaa kaikessa toiminnassaan edistää puhtaan ja rehdin urheilun linjaa. Näiden arvojen luomalle perustalle rakennetaan kestävää toimintaa ja tulevaisuutta sekä hyvinvointia niin seuralle kuin myös kaikille seuran jäsenille. Lue lisää seuran eettisistä arvoista.

Vuoden 2022 päätteeksi seuramme auditoitiin Olympiakomitean, lajiliittojen ja aluejärjestöjen yhteisen laatuohjelman mukaisesti sekä lasten ja nuorten että aikuisten Tähtiseuraksi. OAK valittiin tammikuussa 2023 järjestetyssä Lapin urheilugaalassa myös vuoden 2022 lappilaiseksi urheiluseuraksi!

Seurassa oli vuoden 2023 päättyessä yli 160 jäsentä, joista suuri osa on alle 20-vuotiaita nuoria. OAK on menestynyt viime vuosina hyvin etenkin junioreiden kisailuissa: SM-kisojen paras joukkue alle 15-vuotiaissa 2019-22, alle 17-vuotiaissa 2017-23, alle 20-vuotiaissa 2019-23 ja alle 23-vuotiaissa 2021-22. OAK on ollut aktiivinen ja menestynyt hyvin jo vuosia myös nuorimmille ikäluokille tarkoitetussa Juniori Cupissa.

Alle 15- ja 23-vuotiaiden sekä yleisen sarjan SM-kisoissa OAK oli vuonna 2023 toiseksi paras joukkue. Mestaruussarjan seurajoukkuemestaruus tuli OAK:lle vuonna 2023 seuran järjestämässä SM-loppuottelussa jo kolmannen kerran.

Junioreiden lisäksi OAK:ssa on myös runsaasti aikuis- ja Masters-ikäluokkien nostajia. Seurassa voi kilpailutoiminnan lisäksi myös harrastaa lajia oman kunnon kehittämiseksi tai jonkin toisen lajin tukena iästä riippumatta. 

Toivomme, että kaikki painonnostosta ja seurastamme kiinnostuneet löytävät näiltä sivuilta tarvitsemansa tiedon. Mikäli ei löydy, voitte aina ottaa yhteyttä seuraan lähettämällä sähköpostia osoitteeseen info(at)atleettiklubi.fi.