OAK:n nostajat leirillä Teneriffalla helmi-maaliskuussa

20.4.2015

OAK:n leiriläiset (vasemmalta): Ari Moilanen, Raija Moilanen, Hannes Keskitalo, Saija Määttä, Juho Seipäjärvi, Jesse Hintsala, Matias Koski.

Ounasvaaran Atleetti Klubin painonnostajilla oli onnistunut 3-viikon painonnostoleiri Centro Regional De Halterofilian (CRH) painonnoston harjoittelukeskuksessa La Lagunan kaupungissa Teneriffalla.

Kanarian saarten painonnoston harjoittelukeskus tarjosi oivalliset puitteet Atleetti Klubin nostajille jotka ovat vierailleet vuosittain leirillä kolmen vuoden aikana. Tämä oli Atleetti Klubin nostajille jo järjestyksessään neljäs painonnostoleiri Kanarian saarilla.

OAK:n nostajista Teneriffalla leireilivät Juho Seipäjärvi, Hannes Keskitalo, Jesse Hintsala, Matias Koski sekä Saija Määttä. Valmentajina ja huoltajina toimivat Ari ja Raija Moilanen. 

Ennätykset paukkuivat CRH:n harjoittelukeskuksessa

Leiri onnistui OAK:n nostajilla hienosti, sillä kaikki nostajat parantelivat kolmen viikon aikana harjoitusennätyksiään sekä laji-, että apuliikkeissä.

Harjoituksia oli päivittäin kolme, joista kaksi punteilla ja yksi harjoittelu (aamujumppa) suoritettiin jo klo 7 aamulla!

Huolimatta kovasta treeniohjelmasta, aikaa oli varattu myös Teneriffan nähtävyyksille ja saaren upeille hiekkarannoille.

Ehkäpä yksi eksoottisimmista nähtävyyksistä oli El Teiden tulivuori jonka huipulta oli hienot näköalat ympäristöön.

Teneriffan pohjoisosassa sijaitseva Anagan vuoristoinen alue tarjosi huimia serpentiinejä ja upeita vuorimaisemia.

Seipäjärvellä hyvä viimeistely ennen EM-kisoja

OAK:n Juho Seipäjärvi, 23, oli tyytyväinen leirin antiin. Ensi kertaa Teneriffan leirille osallistunut Seipäjärvi on tämän vuoden Suomenmestari sarjassa 77 kiloa ja valittu Suomen edustajaksi huhtikuussa Georgiassa järjestettäviin painonnoston EM-kisoihin.

”Leiri oli oikein onnistunut ja kova leiriohjelma puri mukavasti, sillä tuloskunto nousi kolmen leiriviikon aikana tasaisesti koko ajan. Samalla saimme korjattua tekniikkavirheitä leirin aikana”, jutusteli tyytyväinen Seipäjärvi Teneriffan leiriltä palattuaan.

Myös muut OAK:n nostajat olivat tyytyväisiä Teneriffan leiriin. Vastikään yleisen sarjan SM-hopeaa sarjassa 94-kiloa voimaillut, vasta 18-vuotias lajin ihmepojaksi ristitty Hannes Keskitalo, piti leirin antia erinomaisena.

”Tämä oli jo neljäs leirini täällä Teneriffalla, mutta aina on yhtä mukavaa tulla tänne talvea pakoon lämpimiin olosuhteisiin treenaamaan. Ja kyllä salilta kirittäjiä löytyy, sillä CRH:n harjoituskeskuksessa treenaa paljon Espanjan kärkinostajia, jotka ovat menestyneet hyvin EM-, MM- ja jopa olympiatasolla saakka” summasi leirin antia vajaat kolme vuotta lajia treenannut Keskitalo.

OAK:lla ja CRH:lla hyvät ja tiiviit suhteet

Centro Regional De Halterofilian harjoittelukeskuksen päävalmentajat Victor Galvan ja hänen isänsä Manuel Galvan ovat luoneet vuosikymmenten aikana Teneriffan harjoittelukeskuksesta Espanjan menestyksekkäimmän harjoittelukeskuksen.

Kun Espanjan muut harjoittelukeskukset tuottavat Madridissa päämajaansa pitävän maajoukkueen käyttöön 1-2 nostajaa, niin CRH:sta Madridissa harjoittelee 4 nostajaa.

Kanarian saarten harjoituskeskuksen CRH:n johtaja ja päävalmentaja Victor Galvan vieraili nostajiensa kanssa Lapin urheiluopistolla viime kesänä kansainvälisessä painonnostoseminaarissa luennoimassa keskuksen harjoittelusta.

OAK:n ja CRH:n hyvät suhteet ovat tiivistyneet ja syventyneet vuosien myötä. Victor ja Manuel Galvanilla sekä OAK:n leirijoukkueen valmennuksesta vastaavalla Ari Moilasella on hyvät henkilökohtaiset ystävyyssuhteet jotka ovat lujittuneet vuosien saatossa.

Leireillä harjoittelumetodeista keskustellaan avoimesti CRH:n ja OAK:n valmentajien välillä ja vertaillaan kertyneitä kokemuksia. Pääpiirteittäin OAK:n ja CRH:n nostajat harjoittelevat hyvinkin samantyylisesti ja käyttävät viikkorytmityksessä samaa kaavaa.

Myös OAK:n ja CRH:n nostajien välille on muodostunut ystävyyssiteitä ja yhteyksiä pidetään puolin ja toisin. Facebookin ja internetin välityksellä kuulumiset siirtyvät hyvinkin nopeasti OAK:n ja CRH:n nostajien välillä. Kovasti tuntuivat Teneriffan harjoittelukeskuksen nostajat olevan kiinnostuneita tulevaisuudessa tulemaan harjoitteluleirille myös Rovaniemelle.

Ari Moilanen (AJM)

Juho Seipäjärvi yhdessä CRH:n päävalmentajan Manuel Galvanin ja OAK:n valmentajan Ari Moilasen seurassa.
Centro Regional De Halterofilian painonnoston Kanarian saarten harjoittelukeskuksen päävalmentajat Manuel Galvan (oikealla) ja hänen poikansa Victor Galvan. He ovat luoneet harjoittelukeskuksesta Espanjan tasokkaimman keskuksen.
OAK:n nostajat CRH:n salilla (vasemmalta): Ari Moilanen, Raija Moilanen, Hannes Keskitalo, Juho Seipäjärvi, Jesse Hintsala, Matias Koski, Saija Määttä.
CRH:n salilla treenasi nuoria painonnostajia erittäin kovalla ohjelmalla. Tulosta näyttää syntyvän, sillä harjoittelukeskus suoltaa jatkuvalla syötöllä maajoukkueen käyttöön Madridiin huippuhyviä nostajia.